Mandelkake med blåbær og bringebær

Dette er en kake jeg alltid baker på høsten når man kan plukke eller kjøpe ferske blåbær, og det også er gode bringebær i butikken eller på buskene om man er så heldig å ha hage. Denne oppskriften er stor, så den er super å lage hvis du skal ha gjester.

Ingredienser:

  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv bringebær
  • 200 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 4 egg
  • 200 gram malte mandler
  • 100 gram mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 pose mandelflak

Ha blåbærene og bringebærene i en stor ildfast form og dryss over ca 50 gram av sukkeret.

Rør smør og resten av sukkeret mykt og tilsett eggene, det letteste er om du bruker en kjøkkenmaskin. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og de malte mandlene. Hell røren over bærene og strø mandelflak på toppen

Sett kaken i ovnen og stek den på 180 grader i 40 - 50 minutter. Stikk en kakenål eller grillpinne i kaken for å sjekke at den er ferdig, hvis det henger myk røre igjen på pinnen trenger den litt til tid. Server med creme fraiche, gresk yoghurt eller vaniljeis. Det smaker veldig godt med en kopp te til også.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt