Baguetter

Disse baguettene er lette å lage, server dem til frokost, til skalldyr eller til den deilig gryte. Baguettene kan også fryses.

Ingredienser:

  • 1 pk tørrgjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 kg hvetemel (jeg bruker siktet speltmel eller Kvelde) + litt ekstra hvis deigen blir for fuktig.
  • 1 ts salt

Rør ut gjæren i vannet før du blander i resten av ingrediensene. Hvis deigen blir for våt har du i mer hvetemel, men elt den litt før du har i mer mel, gjerne i kjøkkenmaskin, slik at deigen får samlet seg.

La deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 5 emner, og form hvert emne til en lang baguett

La dem heve til dobbel størrelse igjen under et klede og stek dem nederst i ovnen på 230 grader i ca 15 minutter - følg med!

Smaker kjempegodt!

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt