Stekt sei med potetsalat

Enkel, billig og god hverdagsmat!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • Seifilet, så mye som du tror dere vil spise, jeg beregner 150 gram på hver
  • 1 egg
  • 3 ss raspet parmesan
  • 3 ss griliermel
  • Salt og pepper
  • Litt smør til steking
  • 8 små poteter
  • 2 selleristenger
  • 1 vårløk
  • 2 ss rømme, creme fraice eller kesam
  • 1 ss Dijon sennep
  • 1 ts honning
  • 1 potte persillebåter
  • Evt ekstra poteter til ovnsbakte poteter

(noen av mine barn er ikke så glad i potetsalat, så til denne middagen laget jeg og potetbåter i ovnen med litt olje på, stekt i 30 min på 220 grader. Hvis du skal lage ovnsbakte poteter setter du dem inn i ovnen før du begynner med fisken)

Potetsalaten: Start med potetene, kok og avkjøl dem (det kan du gjøre dagen før eller bruke restepoteter

Skjær fisken opp i fiskepinnestykker. Visp egg i en bolle og bland sammen griliermel, salt, pepper og raspet parmesan i en annen bolle. Vend fisken i egg og så i parmesanblandingen. Stek seifiskepinnene gyldne på begge sider i stekepannen.

Del de kokte potetene i båter, skjær sellerien i strimler og hakk purreløken

Bland sammen rømme, sennep og honning, smak til med salt og pepper. Bland røren i potetblandingen, og ha på persille tilslutt.

For barna ble det fish & chips m sei, poteter og ketchup, stor stas

For oss voksne ble det sei med deilig potetsalat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt