Pannestekt flyndre med godt tilbehør

Noe av det som gjør meg aller mest glad, er rolige dager der familien har tid til å lage mat sammen. Denne fiskeretten er så god at den passer både for hverdag og fest, og datteren min laget den nesten alene (med litt veiledning fra meg) så den er ikke så vanskelig heller.

Ingredienser:

  • Smørflyndrefilet, så mye du tror dere vil spise. Jeg beregnet en filet til hver
  • Brødrasp eller griliermel
  • 1 egg
  • 1 rødløk
  • 1 ss kapers i lake (uten laken)
  • 1/2 spisskål
  • 1/2 pakke ruccola
  • Små poteter (så mange du tror dere vil spise)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Smør
  • 1 sitron

Start med potetene, ha dem i en ildfast form sammen med olivenolje, salt og pepper og bak dem på 200 grader i ca 45 minutter. Rist litt på formen iblandt.

Ca 15 minutter før potetene er klare skjærer du løken i tynne ringer og steker den på lav varme i litt smør til den er myk og blank. Så har du i kål og kapers, og tilslutt ruccola. Ha blandingen over i en kjele med lokk, og hold den varm på svak varme.

Vend flyndrefiletene i det vispede egget og så i brødrasp blandet med salt og pepper

Stek flyndrefiletene i godt med smør, da blir de best. Ca 1 minutt på hver side.

Legg flyndre, tilbehør, poteter og noen sitronskiver på hver tallerken. Kan hende barna ikke spiser så mye av tilbehøret, men legg på litt allikevel, kanskje de tør å smake litt :-)

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt