Ovnsbakt pannekake med blåbær

Yummy! Denne deilige pannekake oppskriften eksperimenterte jeg meg frem til i dag, og det var så utrolig godt! På dager vi har litt god tid (les nesten hver dag da toåringen står opp kl 6) skal dette få bli et innslag på frokostbordet vårt. Røren lager du på 5 minutter, og så kan pannekaken lage seg selv i ovnen mens du dusjer, smører matpakker og lager frokost. Hvis det blir for travelt i hverdagene må du prøve denne i helgen. Pannekaken kan også sendes med i matpakken, om det blir noe igjen da :-)

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
  • 5 ss frosne eller ferske blåbær
  • 1 ss smør

Sett ovnen på 175 grader

Bruk miksmasteren, og rør sukker og egg luftig, ha i de øvrige ingrediensene bortsett fra bærene.  Visp til en luftig røre. Smør en stekepanne med litt smør og fordel blåbærene i stekepannen. Hell over røren og stek pannekaken i stekepannen i ovnen i 40 minutter.

Ta den ut og la den avkjøle seg i 5 minutter slik at røren setter seg. Server gjerne med et melisdryss og noen blåbær på toppen.



©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt