Frokostmuffins

Disse muffinsene er deilige å bake i helgen, da har man tid og ro til å gjøre litt ekstra ut av frokosten. Jeg og mannen min spiser dem med smør og syltetøy, men barna foretrekker å spise dem uten noe på. Røren lager du på 5 minutter, så setter du muffinsene i ovnen mens du lager resten av frokosten.

 

Ingredienser:

  • 75 gram smør
  • 250 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 25 gram malte mandler (kan sløyfes)
  • 75 gram sukker
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl melk
  • 1 egg

Du trenger et 12 hulls muffinsbrett og 12 papirformer.

Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og sett det til side. Bland mel, bakepulver, mandelmel og sukker i en stor bolle. Pisk egget inn i smøret og ha straks i melk og juice, bland dette i det tørre. Fyll formene med røre og stek muffinsene i ovnen i ca 15 minutter. La dem avkjøle på rist i papirformene. Spis dem lunkne.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt