Grilltid!

Det fine med grillmat er at du kan servere nesten hva som helst til tilbehør. Vi hadde masse grønnsaker i huset etter helgen, så det eneste jeg trengte å kjøpe var litt godt kjøtt og noen artisjokker.

Av disse ingrediensene ble det;

  • Ovnsbakte poteter og løk
  • Tomatsalat
  • Vårsalat
  • Grillede champignoner
  • Dampede artisjokker

Det som er viktig å huske på når man skal grille er at kjøttet på må være romtemperert, så ta det ut i god tid før middagen!

Etter at du har tatt ut kjøttet kan du smøre det inn med litt olivenolje og urter, vent med å salte kjøttet til etter at det er grillet. Jeg hadde timian på kjøttet vårt.

45 minutter før middagen setter du ovnen på 230 grader, legger potetene og hele sjalottløk (uten skall) i en ildfast form. Ha på olivenolje og salt og stek i ovnene i 45 minutter.

Kutt av litt av stilken på artisjokken og legg dem hele i kokende vann sammen med en halv sitron og litt salt, de skal også koke i ca 45 minutter.

Del tomater i skiver, ha på litt frisk basilikum eller oregano, litt olje, salt og pepper og la tomatsalaten stå å trekke til maten er klar for servering.

Bland de andre grønnsakene sammen til en salat, gjerne med litt salatblader også. I min vårsalat var det salatblader, avocado, reddiker og vårløk. Sett salaten kaldt og tildekket. Rett før servering rører du sammen en del balsamicoeddik med to deler olje, salt og pepper, og har dressingen over.

Her griller vi indrefilet og grillribbe. Indrefileten bruner du først på grillen på høy varme, og så lar du steke på svakere varme med steketermometer. Når steketermometeret viser 50 grader tar du kjøttet av varmen og dekker det med folie og lar det hvile i 15 minutter, da blir kjøttet utrolig mørt og deilig. Rett før servering steker du grillribben og champignonene.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt