Gryte med kjøttdeig og kantareller

Da vi var på besøk i Sauda da jeg var liten pleide mormor noen ganger å lage en middag som hun kalte "retten". Denne "retten" var utrolig god, og jeg klarer ikke å lage min helt lik, da jeg aldri fikk noen nøyaktig oppskrift. Dette var en middag mormor eksperimenterte seg frem til for å være litt moderne, og derfor hadde hun den heller ikke i oppskriftsboken sin.

Her er min variant, nok til 6 personer. Blir det mer igjen er det supert å sende i matpakken eller spise til lunsj dagen etter.

  • 2 pakker kjøttdeig
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 1 boks tomatpure
  • 1/2 pakke kremfløte
  • 10 kantareller
  • 5 champinjonger
  • Salt og pepper
  • 3 ss rømme
  • Smør til steking
  • 1/2 pose pastaskjell
  • Bladpersille

Sett på en kjele med vann og kok pastaen som anvist på pakken. Hakk løk og hvitløk og stek det i litt smør i en stekepanne. Ha det over i en annen tykkbunnet gryte. Stek så kjøttdeigen i pannen, og ha den over i gryten. Så steker du soppen og ha den over i gryten med det andre, spar litt sopp til å pynte gryten med på slutten. Grunnen til at jeg steker det i flere omganger er at ingrediensene skal bli stekt, og ikke kokt, det blir ikke godt om du har for mye i pannen samtidig.

Ha tomatpure i kjøttdeigen og bland den godt inn. Ha så i fløte og rømme og smak til med salt og pepper. La gryten koke forsiktig opp. Når pastaen er klar heller du av vannet og blander pastaen i kjøttgryten. Stek soppen raskt opp og pynt gryten med litt sopp og persille.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt