Supersunn lasagne med kylling og frisk salat

Lasagne er en ypperlig måte å få i barn grønnsaker på, så det er lurt å ha masse forskjellige grønnsaker i sausen. En kveld du har god tid kan du lage den lasagnen nesten klar, og så setter du den bare inn i ovnen dagen etterpå når du kommer hjem fra jobben, lasagnen blir nemlig bare bedre av å stå et døgn.

Ingredienser (nok til en stor lasagne)

  • 2 pakker kyllingkjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 gulrøtter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1/3 pose frisk spinat
  • Noen kvister fersk oregano
  • Salt og pepper
  • Lasagneplater
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel (jeg bruker helst melet fra Kvelde eller Holle)
  • Ca 6 dl melk (kan hende du må bruke mer hvis den hvite sausen blir for tykk)
  • Ost til topping, du kan bruke all slags ost, dette er en fin måte å få brukt opp forskjellige rester du har i kjøleskapet (jeg brukte parmesan og gryere)

Stek kjøttdeig av kylling i en stor gryte og ha i løk, hvitløk, gulrøtter i små biter. La det putre sammen til kjøtt og grønnsaker er gjennomstekt. Ha i de hermetiske tomatene og tomatpureen, og la det koke sammen mens du lager den hvite sausen. På slutten av koketiden har du i hakket oregano og smaker til med salt og pepper.

Smelt smør i en annen gryte og rør i hvetemelet. Spe på med melk under omrøring til du har en ganske tykk saus, la de koke opp mellom hver gang du har i mer melk, rør hele tiden.

Legg kjøttsaus på bunnen i en ildfast form, følg på med lasagneplater, ny kjøttsaus, noen blader spinat, hvitsaus, nye plater osv.

Avslutt med et lag kjøttsaus, hvit saus på toppen og så ost. Nå kan du enten sette lasagnen inn i ovnen, men det beste er om den får stå på benken minst en time med folie over. Skal du ha den neste dag setter du den i kjøleskapet etter en time på benken. Lasagnen kan også fryses.

Når du skal steke lasagnen setter du den midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.

Salaten til denne lasagnen laget jeg av:

  • 2 paprika
  • 1/2 agurk
  • 10 cherrytomater
  • 4 knaskerøtter (små gulrøtter)
  • En vårløk
  • Noen blader grønn salat

Skjær alle grønnsakene i små firkanter og bland dem i en bolle, server med en enkel dressing laget av 1/2 dl olivenolje blandet med 1 båt presset sitron, og litt salt og pepper.

Server lasagne og salat sammen med godt brød og smør.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt