Filtering by Category: FORMRETTER

Superenkel kyllingform

Denne kyllingformen laget jeg i dag, og den var skikkelig god! Ikke noe steking, bare alt sammen inn i ovnen, og 30 minutter senere hadde vi en sunn og deilig middag

Ingredienser (nok til 5 / 6 personer)

  • 6 kyllingbryst
  • 1 boks artisjokkhjerter (jeg synes miniartisjokkene er best)
  • 1 boks oliven uten sten
  • 1 boks cherrytomater, eller blandede små tomater som jeg har brukt her
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper
  • Ca 6 ss revet parmesan

Sett ovnen på 220 grader. Smør en ildfast form med litt olivenolje. Del hvert kyllingbryst i tre deler og legg delene utover i formen. Hell vannet av artisjokkene og oliven og bland dem med kyllingen. Skyll tomatene, legg dem i formen, og krydre alt med salt og pepper. Strø over fersk revet parmesan, og sett formen inn i ovnen i can 30 minutter. Server med ris og en grønn salat.

Kylling og grønnsaker i form

Dette er en superenkel og kjempegod middag som du kan gjøre klar i forkant og sette inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb. Jeg brukte en kombinasjon av kyllinglår og kyllingbryst i retten, men du kan også bruke bare en av delene.

Middag for 5 personer:

  • Ca 1 kg kylling (lår og bryst)
  • 4 poteter
  • 2 pastinakker
  • 3 gulrøtter
  • 1 fenikkel
  • 1 rødløk
  • 2 hele hvitløk
  • 1 potte rosmarin
  • 3 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 1 pose blandet bladsalat
  • Et stykke chevre eller fetaost

Legg kyllingen i en langpanne, hvis du bruker kyllingbryst, skjær hvert bryst i to. Skjær alle grønnsakene i staver,men behold hvitløken i hele fedd. Fordel grønnsakene i pannen sammen med kyllingen og 3 ss rapsolje, salt og pepper. Ha rosmarin på toppen. Stek i ovnen på 225 grader i 45 minutter, når det er 5 minutter igjen av steketiden deler du osten i mindre biter og har den over slik at den akkurat smelter.

La kyllingen hvile i 5 minutter før du har over salaten. Delikat og deilig middag!

Fargerik kylling

Jeg er veldig tilhenger av middager man kan gjøre klar i forkant og bare sette inn i ovnen når man kommer hjem fra jobben. Man kan selvfølgelig lage hele middagen når man kommer hjem, men da er det ofte kaos hos oss med 4 sultne barn, lekser som skal gjøres og aktiviteter. Denne kyllingretten laget jeg for første gang i går av kylling og diverse grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet, og den var en stor suksess!

Ingredienser:

  • Kyllinglår og kyllingbryst, så mange du tror dere vil spise. Jeg kjøpte provence krydrete kyllinglår og bryst fra Stange
  • 1 rød paprika
  • 1 glass oliven uten sten
  • 1 fenikkel
  • 1 hel hvitløk
  • 3 vårløk
  • 1 sitron
  • 1 dl vann
  • 2 ss lønne eller agavesirup
  • Salt og pepper
  • Noen kvister frisk timian
  • Litt smør til bruning

Smelt litt smør i en panne, brun kyllingstykkene raskt på hver side og legg dem i en ildfast form. Kutt grønnsakene i biter og sitronen i båter, og legg alt i formen sammen med kyllingen. Hell laken av olivenene og ha olivenene på toppen. Hell over en dl vann blandet med sirup, og stek på 200 grader i 30 minutter. Du kan gjøre klar formen kvelden før, samme morgen eller selvfølgelig når du skal lage maten.

Server den deilige kyllingenretten sammen med noen kvister timian og en frisk salat. Ha på salt og pepper om det trengs.

Verdens beste kylling

Denne retten må du prøve, det er faktisk den beste kyllingretten jeg har laget noen gang.

Ingredienser 6 personer:

  • 8 små kyllingfileter eller 4 store fra for eksempel Holte
  • 3 stilker stangselleri
  • 4 sjalottløk
  • 2 hvitløksbåter
  • 4 ss smør
  • Salt og pepper

Til sausen:

  • 6 store champinjonger
  • 1/2 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper

Du trenger også:

  • 1/2 potte estragon
  • Ris, poteter eller ovnsbakte grønnsaker
  • Grønn salat

Skjær hvitløk, sjalottløk og selleri i tynne ringer og stek dem i litt smør til de er myke

Legg grønnsakene over i en ildfast form

Brun kyllingfiletene raskt på hver side og legg dem oppå grønnsakene. Krydre med litt salt og pepper og ha på halvparten av estragonbladene (ikke ta med stilkene)

Hit kan du forberede i forkant.

Før servering setter du ovnen på 200 grader og når den er varm steker du kyllingbrystene midt i ovnen i 20 minutter.

Ha 2 ss smør og champinjong i en panne, og stek forsiktig til champingjongen er lysebrun. Ha i hvitvin og la det koke litt inn, ha så i sennep, fløte og creme fraiche. Smak til med salt og pepper og hell sausen over de ferdige kyllingfiletene før servering.

Pynt med resten av de friske estragonbladene

Serveres sammen med ris, ovnsbakte poteter eller ovnsbakte grønnsaker og en frisk salat.

Fritata med kylling og grønnsaker

Har du prøvd fritata? Det er en enkel, velsmakende og billig rett der du også kan bruke eventuelle rester du har i kjøleskapet. Basisen er egg, melk, ost og kokte poteter. Da jeg laget denne fritataen  hadde jeg kald kylling og kokte grønnsaker igjen fra søndagsmiddagen. Husk å ikke kaste restene dine, men oppbevar dem i egnet beholder, slik sparer du både penger og miljøet. Om du bruker rester tar denne middagen 15 minutter å lage.

Min fritata:

  • 6 egg
  • 1/2 dl melk
  • 4 store kokte poteter
  • 150 gram chevre - all slags ost kan brukes.
  • Smør

Ingrediensene du så har i fritataen kan være det meste, pølser, løk, kokte gulrøtter, erter, choritzo etc, jeg hadde:

  • 3 kokte gulrøtter
  • 1/2 purre
  • ca 1 kyllingbryst.
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 2 sjalottløk

Smør en stor stekepanne med litt smør og ha de kokte grønnsakene, potetene i skiver og kylling/pølser/skinke/kjøtt i pannen. Dryss over smuldret ost.

Visp sammen egg og melk og hell det over grønnsaksblandingen.

Sett pannen på middels varme på stekeovnen i 4 - 5 minutter med lokk. Ta av lokket, sett pannen inn i varm ovn (180 grader) og stek videre til fritataen er gylden på toppen.

Serveres med en grønn salat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt