Filtering by Category: KYLLINGBRYST

Pasta med grønne grønnsaker og kylling

En typisk hverdagsfavoritt hos oss!

Ingredienser 4 voksne:

  • 3 - 4 kyllingfileter
  • 1 brokkoli
  • 1 pakke grønne bønner
  • 1 pakke asparges (eller 1/2 pose grønnkål)
  • 1 rød løk
  • 1 potte bladpersille
  • Grønn båndspagetti
  • Ca 2 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • Parmesan

Sett på saltet vann i en stor kjele og kok spagettien som anvist på pakken.

Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm litt smør i en panne og stek kyllingfiletene raskt på hver side. Del brokkoli i små buketter og løk i strimler, og stek dem sammen med kyllingen. Ha så i de andre grønne grønnsakene og fres raskt sammen. Hell på fløte og creme fraiche og smak til med salt og pepper. La sausen koke litt inn. Bland kyllingsausen sammen med pastaen, rasp over litt parmesan, strø over friske urter og server.

Verdens beste og sunneste kyllingrett

Dette er en supergod asiatisk kyllingrett. Jeg serverte kyllingen i salatblader, og kokte også ris til barna ved siden av, da de ikke er så glad i salat. Peanøttsausen har jeg lært å lage av Hanne Paaske, og den er helt fantastisk.

Ingredienser kyllingen:

  • 3 store kyllingfileter
  • 3 cm finhakket ingefær (jeg river den på rivhjernet)
  • 3 finhakkede hvitløksfedd (river disse også på rivhjernet)
  • 1/2 finhakket rød chili uten frø
  • 4 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • Litt nøytral olje

Ingredienser peanøttsaus:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 4 ss Hoi Sin Saus
  • Saft av 4 lime
  • 1 ts sambal olek
  • 1 ts revet ingefær
  • Soyasaus etter smak

Server også kyllingen med ris, grønn salat og masse koriander.

Bland sammen ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle, skjær kyllingen i i strimler, legg dem i en liten skål og hell marinaden over. La det trekke i minst en time, eller over natten. Dette er altså noe jeg lager kvelden før, eller om morgenen før jobb.

Rør sammen ingrediensene til peanøttsausen

Brun kjøttet i stekepannen, og server sammen med salat, peanøttsaus, koriander og eventuelt kokt ris. Smaker fantastisk!




Supersunn kylling på 15 minutter

Denne kyllingmiddagen tar det ikke mer enn 15 minutter å lage - helt sant! Og dressingen til salaten er såååå god! Må prøves.

Ingredienser 4 personer:

  • 2 store kyllingfileter (for eksempel Holte eller Stange) eller 4 små
  • 3 dl cashewnøtter uten salt
  • Olivenolje
  • Salat
  • Tomat
  • Avocado
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik

Skjær hver kyllingfilet i 4 tynne lange skiver. Knus cashew nøttene i en blender. Vend kyllingen i cashew blandingen. Varm opp oljen og stek kyllingskivene 2 - 3 minutter på hver side til de er gjennomstekt. Bland salat, avocado og tomat til en salat (og eventuelt andre grønnsaker om du ønsker). Rør sammen sennep, honning og eddik til dressing og server.

Kylling med kokos og gulrøtter

Enkel og sunn hverdagsmat!

Ingredienser 5 personer (to voksne og 3 barn)

  • 3 kyllingfileter
  • 1 løk i skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 gulrøtter i tynne strimler
  • 1 ss grønn currypaste
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 potte koriander
  • Litt olje
  • 1 lime
  • Salt og pepper

Del kyllingen i mindre biter og stek den sammen med løk og hvitløk på medium varme. Bland i currypasten og ha på kokosmelk. Kok i ca 2 minutter og ha over litt presset lime, koriander og gulrotstrimler til slutt. Smak til med salt og pepper og evt mer currypaste hvis du vil ha den sterkere. Serveres med ris, nanbrød eller en grønn salat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt