Jeg heter Camilla, jeg bor i Oslo med mann,  barn og  hunder. Jeg og mannen min jobber begge to, og vi har travle hverdager, men selv om det er hektisk spiser vi hjemmelaget middag nesten hver dag. Jeg er ikke noen superkvinne, men jeg er opptatt av at vi i familien skal spise sunt, og ha et variert kosthold. Jeg vet at man kan lage hjemmelaget mat hver dag med litt planlegging, og det er både bedre, sunnere og billigere enn ferdigmat.

Hvor mange ganger har du ikke tenk i løpet av en arbeidsdag, hva skal vi ha til middag i dag? Å kjøpe middag i farten på vei hjem fra jobb er også ofte slitsomt, og man kommer gjerne på senere at det er et eller annet man har glemt, dessuten er det lett å ty til ferdigmat når man er sulten og trett. Jeg har laget denne bloggen fordi jeg savnet en kokebok med lette oppskrifter man kunne lage i hverdagen og som passer for barnefamilier. Jeg er ikke kokk av yrke, men jeg har vokst opp i en matglad familie, og jeg elsker å lage mat!

Alle oppskriftene er beregnet på 4 til 6 personer, erfaringsmessig er det lurt å ha litt store porsjoner når man har skolebarn i huset for da er det ofte en ekstra gjest eller to til middag. Du trenger ikke å følge oppskriftene slavisk, hvis det står 3 gulrøtter i oppskriften og du har lyst til å bruke 4, så gjør det! Alle mål i oppskriftene (utenom bakeoppskriftene) er cirka mål, smak deg frem slik at du får retten slik du liker den.

Matfilosofi:
Hver søndag setter jeg meg ned og ser på familiens uke, og jeg planlegger samtidig hva vi skal spise til middag i forhold til aktiviteter, om vi skal bort etc. Jeg har delt hovedkategoriene i bloggen inn i fisk, kylling, kjøtt og vegetar. Det er ikke en egen kategori for pasta for den er jo enten med kylling, kjøtt, fisk eller vegetar. Jeg prøver å spise fisk 2 – 3 ganger i uken, kjøtt max to ganger i uken og ellers kylling og fisk. Hvis jeg får til en vegetarmiddag i uken blir jeg veldig glad, det er et mål at vi skal ha det hver uke, men det er ikke alltid jeg får det til. Jeg er veldig opptatt av at vi ikke skal kaste mat, vi kaster generelt alt for mye mat i Norge! Derfor kommer det mange tips og forslag på bloggen om hvordan du kan tilberede restene dine slik at man sparer både penger og miljøet.

Jeg håper dere vil ha glede av bloggen, jeg kan i alle fall garantere at oppskriftene passer i familier der det bor barn, jeg har små «prøvekaniner» selv og mange venner av barna innom hver uke som spiser maten min.

Ønsker du kontakt med meg kan jeg nåes på camilla@ulnica.no

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt