Langtidsstekt påskelam

Påsken i fjor reiste vi til den engelske landsbygda, nærmere bestemt Cotswold 1,5 time utenfor London, og der var det utrolig fint! Alle måltidene vi spiste var nydelige, og jeg reiste hjem med masse ny inspirasjon. På Daylesford Organic i Kingham (må være verdens fineste matbutikk og cafe) spiste jeg langtidsbakt lam, og det var sååå godt! Her er mitt forsøk på å gjenskape den oppskriften. Lammet krever lang tid, så her gjelder det å planlegge, men det er en perfekt oppskrift for søndager, da maten lager seg selv mens du er på tur.

Ingredienser 6 personer:

  • To små lammelår eller et stort på ca 1,5 kg
  • 2 hele hvitløk
  • 1/2 potte rosmarin
  • Litt olivenolje
  • Salt og pepper
  • Litt vann eller hvitvin/rødvin
  • 1 chevre

Urtedressing:

  • 1/2 potte basilikum
  • 1/2 potte persille
  • 1/2 potte mynte
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts hvithvinseddik
  • Ca 2 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Kjør ingrediensene til urtedressingen raskt sammen i blender.

Forvarm ovnen til 65 grader. Legg lammelårene i i en ildfast form sammen med olivenolje, hele hvitløk delt i to, rosmarin, salt og pepper. Stek i ca 7 - 8 timer!! Sjekk innimellom og hell på litt vann eller vin om det ser tørt ut. Ca en time før du skal spise stikker du et steketermometer i kjøttet, om det fortsatt ikke er 65 grader skrur du opp varmen til 180 grader og følger godt med. Når kjøttet har blitt 65 grader skal det ut av ovnen!

La kjøttet hvile i 20 minutter før servering, ha på chevre og urtedressing. Serveres sammen med en salat og fløtegratinerte poteter eller potetstappe.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt