Pølser i matboksen

Mange barn har lange dager på skolen og i barnehagen, og noen ganger skal de rett videre på aktiviteter etter endt skoledag, da er det er ikke alltid at to brødskiver og litt frukt holder som drivstoff for hele dagen. Disse enkle pølsene lager jeg ofte, og de går ned på høykant!

Ingredienser:

  • 1 pakke butterdeig (bruk alle 5 platene i pakken)
  • 2 pakker grillpølser
  • Sesamfrø

Kjevle butterdeigen slik at den blir avlang (mulig du trenger litt mel), og del så hver utkjevlede deig i 3 biter. Legg en pølse på den utkjevlede deigen, rull sammen og trykk litt ekstra i skjøten. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Når du er ferdig med alle pølsene fryser du dem i en plastpose eller en egnet beholder.

Om morgenen imens dere spiser frokost, setter du ovnen på 200. Når ovnen er varm legger du inn så mange pølser som du trenger til den dagen og steker dem i ca 10 minutter til butterdeigen er gylden og har blåst seg opp.

Avkjøl litt før du legger pølsene i matpakken. 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt