Høstsalat

I hagen vår har vi 4 epletrær og de gir utrolig mye epler, selv om jeg sylter, safter, lager gele og kaker får jeg ikke brukt opp alt, så da må jeg være kreativ og bruke eplene i vanlig matlaging også. I går laget jeg denne sunne salaten, vi hadde den til kyllinglasagne, men den passer til det meste.

Ingredienser:

  • 2 små epler
  • 2 gulrøtter eller regnbuerøtter
  • 1/2 agurk
  • Litt gressløk
  • 2 vårløk
  • 3 tomater
  • 1 salathode
  • 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper

Vask og rens alle grønnsakene og kutt i små biter. Bland alt lett sammen i en stor salatbolle. Visp sammen dressingen og ha den over salaten like før servering.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt