Gresskarsuppe

Vi plantet gresskarfrø i begynnelsen av juni, og nå har vi masse gresskar i hagen! Jeg har ikke brukt så mye gresskar i matlaging før, men denne høsten har jeg eksperimentert meg frem til mange nye oppskrifter. Jeg har laget gresskarpure for å bruke i muffins, ovnsbakt gresskar og rotgrønnsaker til kjøtt og fisk, og forleden laget jeg en skikkelig god gresskarsuppe. Barna våre elsker ikke supper (bortsett fra Toro tomatsuppe!!!), men jeg og mannen min liker suppe godt. Denne suppen serverte jeg da jeg hadde venninnekveld, og restene måtte barna smake på som en liten forrett dagen etterpå da vi hadde vegetarpizza til middag. Smaker de hjemmelaget suppe mange nok ganger liker de det nok etter hvert tenker jeg.

Ingredienser:

  • 1 stort Hokkaido gresskar (runde oransje gresskar)
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød chili
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kyllingbuljongterninger eller fondterninger
  • 1 liter vann
  • Litt olivenolje
  • Litt grønne urter for eksempel bladpersille eller timian
  • Creme fraiche til servering

Rens gresskaret, fjern skall og frø og del gresskaret i grove biter. Skrell gulrøttene og del dem i biter. Fjern frø og stilk på chilien og skjær den i biter. Hakk løk og hvitløk grovt og ha alle grønnsakene i en tykkbunnet gryte sammen med litt olivenolje. Stek grønnsakene på svak varme til de er blanke, ha så på vann og buljongterninger og kok suppen i ca 30 minutter.

Kjør suppen helt glatt i en blender, smak til om suppen trenger salt og pepper og server med en klatt rømme eller creme fraiche. Pynt med litt grønne urter og litt olivenolje.

 

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt