Høstkake med marengslokk

Denne kaken smaker best med et litt syrlig fyll da marengslokket er ganske søtt, så jeg laget kaken med syrlige epler og rabarbra. Rips og plommer er en annen kombinasjon som er god, og kaken kan selvfølgelig bakes med bare epler også.

Ingredienser kakebunn:

  • 8 epler
  • 5 stilker rabarbra
  • 1 vaniljestang
  • 100 gram sukker
  • 20 gram smør

Rens epler og rabarbra og skjær eplene i båter og rabarbraen i staver. Ha det i en stekepanne med smør, sukker og en vaniljestang splittet på langs.

Stek på svak varme til eplene er myke og sukkeret er litt karamellisert. Ta ut vaniljestengene, og legg eplene i en ildfast form (du trenger ikke å smøre formen)

Ingredienser marengslokk:

  • 5 eggehviter
  • 125 gram sukker
  • 1 ss maizena

Visp sammen eggehviter til de er nesten helt stive, visp inn sukker og maizena på slutten og ha marengsen over kakefyllet.

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 8 - 10 minutter, pass godt på slik at den ikke blir for brun. Avkjøl på benken

En nydelig og lettlaget kake som er fin å servere når du skal ha selskap eller som søndagsdessert.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt