Klippekrans med kanelfyll og glasur

Dette er det beste bakverket jeg vet! Oppskriften på kransen har jeg fått av en bekjent og oppskriften på fyllet har jeg lånt av kokeboken til min venninne Maria, kombinasjonen er uslåelig!

Ingredienser klippekrans:

  • 50 gram gjær
  • 100 gram smør
  • 3 1/2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 11 dl hvetemel

Ingredienser kanelfyll:

  • 200 gram romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 3 ss kanel
  • 3 ss sirup

Melis og vann til glasur

Smuldre gjær i en bakebolle eller bruk tørrgjær. Smelt smøret og hell det i melken, la melkeblandingen bli lunken før du har den over gjæren. Rør sammen. Ha i resten av ingrediensene, men se an melmengden, deigen skal ikke bli for tørr.

La deigen heve 30 minutter.

Elte deigen lett og kjevle den til en avlang firkant. Rør sammen ingrediensene til fyllet og pensle fyllet på deigen. Rull deigen sammen til en fast pølse. Form pølsen til en sirkel. Klippnesten igjennom pølsen med ca 4 cm avstand og brett annenhver gang til høyre og venstre. Hev under plast i 20 minutter. Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl kransen på rist og ha på glasur når den har blitt lunken.

PS anbefaler deg å lage dobbel oppskrift om dere er mange som skal spise, for denne blir alltid spist opp!



©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt