Sjokoladechips

For noen år siden fikk jeg «Skafferiets kokebok» i gave av min venninne Cecilie. Det er en av mine absolutt favoritt kokebøker og jeg bruker den flere ganger i måneden. Denne oppskriften er hentet derifra, og du bør absolutt prøve den!

Ingredienser:

  • 250 gram romtemperert smør
  • 3 dl sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 5 ss Nesquik
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 1 egg og perlesukker til pynt

    Miks sammen alle ingrediensene (minus det ene egget og perlesukkeret) og sett deigen kaldt i en time. Del opp deigen i lange pølser, ca 2 cm tykke og fordel pølsene på to stekebrett med litt avstand imellom seg (deigen flyter ut under steking)

Trykk rullene lett ned med hånden. Visp det siste egget sammen, pensle på sjokoladepøsene og strø på perlesukker.

Stek på 175 grader i 10 – 12 minutter, og skjær dem på skrå når de er ute av ovnen. De skal være ganske mye når de tas ut. Avkjøl på platen.

Jeg serverte dem sammen med vaniljeis og peanøttis fra Hennig Olsen – nam!

Chipsene du får til overs kan du oppbevare i en tett boks, de holder seg i mange uker. 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt