Gresskarmuffins

Disse muffinsene er så gode, og på dager barna har en lang dag med trening etter skolen, sender jeg dem med i matpakken også for litt ekstra energi. De egner seg godt til frysing i lufttett pose, og ikke minst til å servere på Halloween!

Jeg bruker en boks Libbys gresskarpure som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker og grønnsaksbutikker. Oppskriften har jeg fått av min amerikanske venninne Christy, denne oppskriften er egentlig på gresskarbrød, men i dag fikk jeg lyst til å prøve å lage det som muffins, og det ble kjempegodt, og gikk enda raskere å lage.

Muffinsene rørte jeg sammen etter at barna kom fra skolen, og de var ferdige da vi hadde spist middag.

Ingredienser:

  • 1 boks gresskarpure
  • 2,5 dl matolje
  • 4 egg
  • 9 dl hvetemel
  • 5 dl sukker
  • 1 1/2 ts baking soda (du finner det sammen med vaskemidler i Norge, men i USA brukes det til matlaging. Likner på bakepulver)
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 ts kanel
  • 1 ts bakepulver

Rør sammen egg, pure og olje i en bolle. Rør sammen alt det tørre i en annen bolle, og bland så inn det våte i det tørre. Rør godt.

Hell røren i muffinsformer og stek i ca 12 - 15 minutter på 180 grader, følg med og hvis muffinsene er "våte" steker du dem bare litt lengre. Steketiden avhenger også av hvor store muffinsformene er, og hvor mye røre du har i dem





©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt