Min franske favorittdessert

Hvis du skal lage en dessert i helgen, prøv den franske klassikeren Clafoutis, den er veldig god!

Den blir aller best med friske bær, og det får man jo kjøpt hele året i butikkene nå.

Ingredienser:

  • 1 pakke bringebær
  • 1 pakke blåbær
  • 1 pakke jordbær eller bjørnebær
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl hvetemel
  • 4 dl fløte

Sett ovnen på 175 grader. Legg bærene i en stor paiform.

Visp egg og sukker til en luftig røre. Ha mel og fløte i blandingen og visp litt til. Hell blandingen over bærene og stek i midten av ovnen i 30 - 40 minutter.

La clafoutisen avkjøle seg litt på benken før servering. Smaker nydelig!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt