Focaccia med rosmarin og tomater

I går hadde jeg venninneklubben på middag, og da laget jeg denne kjempegode focacciaen til suppen jeg serverte.

Oppskriften hadde jeg revet ut fra et blad for lenge siden, og nå fikk jeg endelig bruk for den. Dette er den stor foccacia som passer bra når du skal ha mange gjester eller til et koldtbord.

ingredienser:

  • 8 dl lunkent vann
  • 50 gram gjær tørrgjær
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 15 dl hvetemel

Ingredienser topping:

  • Olivenolje
  • Havsalt
  • Små klasetomater
  • Frisk rosmarin

Løs gjæren opp i lunkent vann, tilsett oljen, salt og sukker. Elt inn hvetemelet. Deigen skal ha en klissete konsistens. Hev deigen i ca 30 minutter.

Hell deigen over i en form dekket med bakepapir - ca 20x30 cm. Klapp ut deigen til den fyller ut formen. La den etterheve 30 minutter, uten klede. Forvarm ovnen til 200 grader. Lag små hull i deigen og fyll hullene med olivenolje og flaksalt. Dytt noen kvister med tomater litt ned i deigen og strø over frisk rosmarin. Stek foccaciaen på nederste rille i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt