Laks med vårløk og cashewnøtter

Jeg er en matblad og kokebok junkie. Jeg elsker å lese om mat, bli inspirert til å bruke nye råvarer og til å lage nye retter. Ofte lager jeg min egen vri på oppskriftene jeg leser, eller bare river ut et bilde av en rett og bruker det som inspirasjon, men i denne lakseretten jeg leste om i svenske Elle mat och vin fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke bortsett fra at jeg la til vårløk,  og det ble så godt!

Ingredienser 4 voksne

  • 1 stor salmafilet
  • 1 1/2 dl teriakisaus
  • 1 1/2 dl sweet chilisaus
  • 1/2 dl soya
  • 1 rød chili
  • 1 lime
  • 100 gram salte cashewnøtter
  • 1 krukke koriander
  • 2 vårløk

Sett ovnen på 150 grader. Legg laksen i en langpanne med bakepapir. Bland teriakisaus, sweet chili saus og soyasaus, og hell det over laksen. Bak laksen i midten av ovnen o 30 minutter. Fjern frøene i chilien, strimle den og strø den over laksen. Legg på limeskiver, strø over nøttene og pynt med koriander og vårløk.

Jeg serverte denne retten med nykokt jasminris.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt