Laks med blomkålpure og spinat

Dette er en kjempegod rett og skikkelig "Comfort Food" som barna også liker.

Ingredienser:

  • 1 lakseside uten skinn og ben, jeg bruker salmalaks
  • 1 blomkålhode
  • 3 poteter
  • 1 pose spinat
  • 1 fenikkel
  • 1 agurk
  • 1 liten bunt dill
  • 2 ss creme fraiche
  • 1/2 dl fløte
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss vann
  • Salt og pepper

Del laksen i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form, krydre med litt salt og pepper.

Del blomkålen i buketter, skrell og del potetene i små båter og kok til poteter og blomkål er møre, ca 15 minutter. Sil av nesten alt vannet, ha blomkål og poteter i blenderen og kjør til en glatt masse. Smak til med creme fraiche, fløte, salt og pepper. La pureen hvile i gryten og varm den opp ved servering.

Sett laksen i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter.

Skjær agurk og fenikkel i tynne skiver, bland det i en bolle sammen med eddik, vann og dill. La det trekke til servering.

Rett før servering har du litt smør i en gryte. Ha i spinaten og surr til den faller sammen. Deilig og sunn middag på 20 minutter.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt