Reker med hjemmebakt brød og kjempegod majones

Sommeren er reketid, og ingenting er vel som varme sommerkvelder med norske reker, nybakt brød og hvitvin i glasset. Så enkelt, og så godt.

Jeg handler alltid fisk og skalldyr på fiskebutikkene Georg Nilsen eller Fjelberg i Oslo, og forleden hadde Georg Nilsen fått inn reker fra Lyngen, de smakte himmelsk.

Ingredienser loff:

  • 4 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 8 dl siktet hvetemel
  • Litt smør til å smøre formen med.

Ingredienser hjemmelaget majones:

  • 2 eggeplommer
  • 2 ts Dijon sennep
  • Salt og pepper
  • Saft av 1/2 sitron
  • Ca 2 dl nøytral olje (solsikke eller rapsolje)

Start med loffen, ha salt, gjær og honning i en bakebolle, og hell på fingervarmt vann (jeg bruker bare vann fra springen) Ha i hvetemelet og rør deigen raskt sammen med en slikkepott, deigen skal ikke eltes.

Hev deigen i en time under klede og ha den over i en smurt brødform. La den etterheve uten klede mens du varmer opp ovnen til 250 grader. Stek brødet i 15 minutter på 250 grader, skru så ned varmen og stek videre i 30 minutter på 120 grader. Avkjøles på rist.

Pisk eggeplommer med sennep i en skål. Tilsett oljen dråpevis mens den piskes til en tykk majones. Det er viktig at oljen tilsettes forsiktig slik at majonesen ikke skiller seg. Konsistensen skal være tykk og kremet. Smak til majonesen med litt sitronsaft, salt og pepper.

Server rekene med den nybakte loffen, smør, majones og noen sitronskiver.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt