Laks med fransk agurksalat

Jeg elsker å være gjest hos min venninne Samantha! Hun lager rett og slett verdens beste mat og bordet er alltid nydelig dekket med sølv, tøyservietter og masse friske blomster. Denne franske agurksalaten har jeg lært av henne, og jeg serverer den med laks, ovnsbakte rotgrønnsaker, dampede sukkererter og kokte poteter.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 stor salma filet
  • Poteter (så mange dere spiser)
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 agurk
  • 2 ss creme fraice
  • 2 ss Dijon sennep
  • Litt sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Smør til steking
  • Olje til de ovnsbakte grønnsakene

Skrell og skjær selleriroten og gulrøttene i lange staver. Sprinkle dem med litt olje, ha på litt salt og pepper og sett dem i ovnen på 220 grader i ca 25 minutter.

Sett potetene på kok, koketiden avhenger litt av størrelsen på potetene. Jeg liker best små nypoteter eller amadine, de skal koke i ca 15 minutter.

Del agurken i to på langs, ta ut den bløte innmaten og kast den.  Bland sammen creme fraiche og sennep og smak til med litt sitronsaft + salt og pepper. Del agurken i båter og ha den i creme fraice blandingen.

Skjær laksen i serveringsstykker og stek dem i smør i pannen, de kan gjerne være litt rå i midten.

De siste to minuttene av koketiden for potetene har du sukkerertene i det samme vannet (eller egen kjele om du vil, men jeg pleier å ha dem i samme gryte fordi det er den enkleste)

Server laksen sammen med grønnsakene og agurksalat.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt