Pasta med sandskjell

Dette er en typisk Spania rett for oss, vi lager den ca annenhver uke når vi er her i sommerferien, og alltid en av de første dagene etter at vi har kommet ned, for den er nest yngste sin favoritt! Vi er i Spania hele sommeren og noe av det aller fineste her nede er at vi har vår helt egen store grønnsakshage der det vokser og gror på en helt annen måte enn vi får til i Norge. Hvilken luksus det er å plukke inn sine egne ingredienser til middag!

På gode fiskebutikker i Norge får du kjøpt liknende skjell som de har her nede.

Denne varianten av spagetti Vongole med tomatsaus smakte jeg første gang for mange år siden hos min venninne Janne, og siden har jeg laget det mange ganger. Vi lager aldri voksenmiddag og barnemiddag, alle får det samme, og som regel liker barna det de får servert. Hvis det er noe de ikke har lyst på plukker de det bare ut, men når de ser at de voksne spiser og koser seg er det ganske ofte at de tar en prøvesmak selv på "skumle" ting og kjenner at det egentlig smaker ganske godt.

 

Ingredisenser 4 - 6 personer

  • Spagetti 3/4 pakke
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1/2 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • ca 500 gram sandskjell
  • Noen stilker basilikum
  • Salt og pepper
  • 1 ts sukker
  • Smør til steking

Sett på en stor kjele med vann og litt salt, og ha i spagettien når vannet koker, kok etter anvisning på pakken.

Kutt løk og hvitløk og ha det i en stekepanne med litt smør, stek på middels varme til løken er gylden og myk

Når løken er myk har du i tomatboksene og lar det putre på middels varme helt til spagettien er ferdig, det er viktig at sausen får koke  en liten stund slik at den ikke blir for tynn.

Smak til med salt og pepper og evt en liten t-skje sukker

Ha litt vann i en kjele, når vannet koker har du i sandskjellene og lar dem dampe under lokk til de åpner seg. Kast alle skjell med ødelagt skall, og dem som ikke åpner seg.

Legg spagetti, tomatsaus, skjell og tilslutt basilikum på et fat.

Da disse bildene ble tatt hadde to små gjester på besøk som var litt skeptiske til spagetti med skjell, men som syntes det var kjempegodt!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt