Fikenbrød med hasselnøtter

lDette brødet kan man selvfølgelig servere hele året til ost, men jeg synes det passer spesielt godt i julen.

Ingredienser:

  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 1 dl siktet sammalt speltmel
  • 1 dl sukker
  • 75 gram hasselnøtter
  • 150 gram tørkede fiken
  • 400 gram hvetemel

Ha gjæren i en stor bolle, og rør inn lunkent vann. Tilsett salt, sammalt mel og sukker og rør det sammen. Hakk nøttene og skjær fikenene i mindre biter, rør dette også inn i melblandingen. Vend inn hvetemelet og elt deigen lett. Det skal være en ganske våt deig. Sett til heving på lunt sted i 45 minutter. Smør en brødform og ha deigen i formen, etterhev i ca 20 minutter.

Sett brødet inn i forvarmet ovn på 225 grader og stek det i 10 minutter. Skru ned varmen til 150 grader og stek i 40 minutter til. Avkjøl brødet på rist og server det til noen gode oster.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt