Det enkle er ofte det beste – biff med hjemmelaget potetmos

Denne retten er inspirert av en deilig lunsj vi spiste på påskeferien i England. Et nydelig stykke kjøtt, en deilig potetmos med friske urter og nyplukket asparges, så enkelt og så godt. Pass på at du kjøper kjøtt av ypperlig kvalitet til denne retten.

Ingredienser 5 personer:

  • 5 biffer, ca 200 gram til hver.
  • Smør til steking
  • 3 store bakepoteter
  • Friske urter, jeg brukte kjørvel, oregano, timian og basilikum, ca 2 ss av hver, hakket.
  • 1 bunt asparges
  • Salt og pepper
  • Ekstra Virgin olivenolje

Ta ut kjøttet minst en time før du skal steke det, men ikke ha salt og pepper på kjøttet!

Skrell potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og stamp potetene med en potetstamper for hånd, stappen kan godt ha litt grove biter.

Smelt smør i en stekepanne, når smøret er brunt og har sluttet å bruse har du i biffene, ikke mer enn to biffer om gangen. Sett samtidig på vann i en kjele til aspargesen og ha litt salt i vannet. Stek biffene ca 1 min på hver side (kommer litt an på tykkelsen på biffen) og legg dem til side i en ildfast form. Når alle biffene er stekt, slår du av varmen, og lar biffene hvile i stekepannen mens du gjør klar resten av maten.

Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok den i 3 minutter.

Bland inn 2 ss smør og 3 ss olivenolje i stappen sammen med hakkede urter.

Drypp liltt ekstra olivenolje på stappen ved servering. Ha flaksalt og kvernet pepper på biffene og nyt.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt