Spagettirett
Denne retten har jeg vokst opp med, moren min serverte den på 70 tallet, og nå lager jeg den til mine barn. Den kan lett dobles hvis dere er mange til bords.
Ingredienser:
- 2 pakker kjøttdeig (kjøttdeig smaker bedre enn karbonadedeig i denne oppskriften) Jeg velger alltid økologisk kjøttdeig når de har det i butikken.
- 3 ss smør til steking
- 1 løk (rød eller gul)
- 2 bokser gode hele hermetiske tomater (min favoritt er Mutti)
- 2 ss pepperost (beger med kremost)
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss HP saus
- 1 ss Worchestersaus
- Litt tørket oreganokrydder (ca 1 ts)
- Salt
- Pepper
- Spagetti
Stek to pakker kjøttdeig i smør en stor gryte og slå av platen. Ha i hakket løk, tomatboksen og resten av ingrediensene utenom salt og pepper (alt dette kan du gjøre dagen før eller tidlig på dagen).
Lag spagetti som anvist på pakken, fra du setter på vannet og til spagettien er klar koker du sausen på svak varme. Smak til med salt og pepper i sausen når spagettien er ferdig.
Som vanlig på en hverdag, var vi flere enn bare familiemedlemmene til middag, veldig koselig med huset fult av barn!