Kylling og grønnsaker i form

Dette er en superenkel og kjempegod middag som du kan gjøre klar i forkant og sette inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb. Jeg brukte en kombinasjon av kyllinglår og kyllingbryst i retten, men du kan også bruke bare en av delene.

Middag for 5 personer:

  • Ca 1 kg kylling (lår og bryst)
  • 4 poteter
  • 2 pastinakker
  • 3 gulrøtter
  • 1 fenikkel
  • 1 rødløk
  • 2 hele hvitløk
  • 1 potte rosmarin
  • 3 ss rapsolje
  • Salt og pepper
  • 1 pose blandet bladsalat
  • Et stykke chevre eller fetaost

Legg kyllingen i en langpanne, hvis du bruker kyllingbryst, skjær hvert bryst i to. Skjær alle grønnsakene i staver,men behold hvitløken i hele fedd. Fordel grønnsakene i pannen sammen med kyllingen og 3 ss rapsolje, salt og pepper. Ha rosmarin på toppen. Stek i ovnen på 225 grader i 45 minutter, når det er 5 minutter igjen av steketiden deler du osten i mindre biter og har den over slik at den akkurat smelter.

La kyllingen hvile i 5 minutter før du har over salaten. Delikat og deilig middag!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt