Barnas pastagryte med kalkun eller kyllingpølse

Denne pastagryten liker de fleste barn, den er sunn, og det er en fin måte å få i barn litt ekstra grønnsaker. Du kan bruke hvilke grønnsaker du vil i gryten, jeg lager ofte denne når jeg rydder i grønnsaksskuffen, så denne oppskriften tar utgangspunkt i det jeg hadde i skuffen sist.

Ingredienser:

  • 1 pakke kjøttpølser av kalkun eller kylling
  • 1/2 pose pastaskruer
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 1/2 søtpotet
  • 1 pastinakk
  • 2 vårløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 kyllingfondterning
  • 1 liter vann
  • Litt rapsolje eller smør
  • Salt og pepper

Skjær alle grønnsakene i små biter og ha dem i en gryte sammen med smør eller olje, stek til de blir myke, men de skal ikke ta farge.

Ha i de hermetiske tomatene, vann og kyllingfondterningen og kok opp. Når gryten koker har du i pastaen og koker på medium varme i ca 10 minutter. Skjær opp pølsene i passe biter og ha dem i gryten og la det koke ca 2 minutter til. Smak til med salt og pepper. Enkel og sunn middag på ca 25 minutter!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt