Verdens beste og sunneste kyllingrett

Dette er en supergod asiatisk kyllingrett. Jeg serverte kyllingen i salatblader, og kokte også ris til barna ved siden av, da de ikke er så glad i salat. Peanøttsausen har jeg lært å lage av Hanne Paaske, og den er helt fantastisk.

Ingredienser kyllingen:

  • 3 store kyllingfileter
  • 3 cm finhakket ingefær (jeg river den på rivhjernet)
  • 3 finhakkede hvitløksfedd (river disse også på rivhjernet)
  • 1/2 finhakket rød chili uten frø
  • 4 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • Litt nøytral olje

Ingredienser peanøttsaus:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 4 ss Hoi Sin Saus
  • Saft av 4 lime
  • 1 ts sambal olek
  • 1 ts revet ingefær
  • Soyasaus etter smak

Server også kyllingen med ris, grønn salat og masse koriander.

Bland sammen ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle, skjær kyllingen i i strimler, legg dem i en liten skål og hell marinaden over. La det trekke i minst en time, eller over natten. Dette er altså noe jeg lager kvelden før, eller om morgenen før jobb.

Rør sammen ingrediensene til peanøttsausen

Brun kjøttet i stekepannen, og server sammen med salat, peanøttsaus, koriander og eventuelt kokt ris. Smaker fantastisk!




©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt