Fikenbrød med hasselnøtter
Dette brødet kan man selvfølgelig servere hele året til ost, men jeg synes det passer spesielt godt i julen.
Ingredienser:
- 1 pose tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 dl siktet sammalt speltmel
- 1 dl sukker
- 75 gram hassenøtter
- 150 gram tørkede fiken
- 400 gram hvetemel
Ha gjæren i en stor bolle, og rør inn lunkent vann. Tilsett salt, sammalt mel og sukker og rør det sammen. Hakk nøttene og skjær fikenene i mindre biter, rør dette også inn i melblandingen. Vend inn hvetemelet og elt deigen lett. Det skal være en ganske våt deig. Sett til heving på lunt sted i 45 minutter. Smør en brødform og ha deigen i formen, etterhev i ca 20 minutter.
Sett brødet inn i forvarmet ovn på 225 grader og stek det i 10 minutter. Skru ned varmen til 150 grader og stek i 40 minutter til. Avkjøl brødet på rist og server det til noen gode oster.