Innbakt kylling og salat

Jeg var sammen med en veldig god venninne i går og hun var litt streng fordi jeg så sjeldent legger ut nye oppskrifter.... Jeg skal prøve å skjerpe meg Janicke :)

IMG_6391.JPG

Denne kyllingretten hadde vi til middag i dag, og det ble så godt!

Ingredienser 4 - 6 personer

  • 4 kyllingbrystfileter (jeg kjøper fra Holte)
  • 1 pakke parmaskinke
  • 1 pakke fersk mozarella
  • Noen skiver tynn italiensk salami
  • Oregano eller basilikum
  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 pose grønnkål / spinat / eller vanlig grønn salat
  • 1/2 rødløk i tynne skiver
  • 1 neve ristede solsikkekjerner
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Olivenolje
  • Spisskumminfrø
  • Søt balsamicosaus
  • Salt og pepper

Start med blomkålen, del den i ganske tynne skiver som du legger ut på et stekebrett med bakepapir. Ha på litt olivenolje og ca 1 ss spisskumminfrø, og stek på 200 grader i 20 minutter.

Imens blomkålen steker forbereder du kyllingen. Skjær et snitt i hver kyllingfilet på langs og fyll den med tynne skiver av mozarella og salami. Surr to parmaskinkeskiver rundt hver kyllingfilet og legg filetene i en ildfast form. Kvern over litt sort pepper og ha på litt friske urter, jeg brukte oregano. Når blomkålen er tatt ut steker du kyllingfiletene på 200 grader i 20 minutter.

Vask, tørk og skjær grønnkål / spinat eller salat i strimler og legg dem i en stor bolle. Jeg brukte grønnkål for det elsker jeg, men mannen min hadde nok foretrukket at jeg hadde brukt spinat eller vanlig salat. Skjær rødløken i tynne skiver og del sukkerertene i mindre biter, bland dette inn i salaten og strø over den avkjølte blomkålen til slutt. Rør sammen olivenolje, litt søt balsamico, salt og pepper og hell dette over salaten.

Jeg serverte også en skål med tomater med litt olivenolje, salt og urter ved siden av kyllingen.

Sunt og godt!

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt