Alle bolognesers mor

Denne bolognesen laget jeg forrige lørdag, og det er den beste jeg noen gang har laget.  Dette er en typisk søndags eller selskapsrett for den tar en dag å lage.... eller ikke en dag da, men sausen skal koke i mange timer.

IMG_6477.JPG

 

Ingredienser:

  • 1 kg grytekjøtt av okse
  • 150 gram bacon
  • 2 gule løk
  • 3 gulrøtter
  • 1 liten knollselleri
  • Olivenolje til steking
  • 800 gram hermetiserte tomater
  • 1 glass tomatpure
  • 2 dl kylling eller oksekraft (kjøp hels ferdig kraft på glass, kyllingkraft er best)
  • 1 dl rødvin
  • 2 laubærblad
  • 1 ss sukker
  • Spagetti
  • Fersk parmesan
  • Frisk basilikum

Skjær hinner av kjøttet og del det opp i terninger. Skrell og finhakk løken og del opp baconet i mindre biter. Skrell og hakk gulrot og knollselleri i terninger. 

Stek løken i litt olje til den blir myk og blank. TIlsett gulrøtter og selleri og stek ytterligere noen minutter. Legg grønnsakene over i en stor tykkbunnet gryte. 

Stek kjøttet og bacon i flere omganger slik at det får litt farge og legg kjøttet over i gryten etter hvert som det blir ferdig. 

Tilsett tomatene, tomatpure, vin, kraft, sukker og laubærblad og la gryten koke på svak varme under lokk i ca 3 timer. Rør av og til. Ta av lokket og kok ytterligere 1/2 - 1 time slik at sausen koker litt inn. Ta ut laurbærbladene.

Kok opp spagetti etter anvisning på pakken og rasp parmesan.

Nå kan du enten servere sausen slik den er, eller gjøre som jeg gjorde ha den fort i hakkeversjonen på blenderen slik at kjøttbitene blir litt mindre.

Mamma Mia så godt! 

IMG_6472.JPG

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt