Ovnsbakt kyllingbryst med squash & potetmos
Nå er det august, og her i Oslo bugner hagen vår av squash. Jeg prøver å bruke squashen i mange måltider, og har både laget squashpasta og squashmuffins disse dagene. Forleden hadde vi lyst på kylling, og da laget jeg en supergod potetmos med squash, den må du faktisk prøve, for den ble overraskende god! Oppskriften på potetmosen fant jeg i en bok av Eyvind Hellstrøm, men jeg har laget min variant, tilpasset vår familie.
Ingredienser til 4 personer
- 3 store kyllingfileter (jeg bruker de fra Holte) eller 4 små
- Smør til steking
- Salt og pepper
Ingredienser potet & squash pure:
- 3 bakepoteter
- 1 squash
- 2 egg
- 1 pakke Ricotta ost
- 4 ss revet parmesan (riv selv, ikke kjøp parmesan fra pose)
- 1 kvist timian
- 2 hvitløksfedd
- 3 ss hakket gressløk
- 2 ss hakket basilikum
- Olivenolje
- Salt & Pepper
Ingredienser salat:
- Grønn salat
- Noen tomater
- 2 Avocado
- 1/2 pakke sukkererter
Ingredienser dressing:
- 3 ss nøytral olje
- 1 ss hvtvinseddik
- 1 ts dijonsennep
- 1/2 ts honning
- 1 ss fløte
- Salt og pepper
Start med kyllingbrystene; stek dem raskt på hver side i en grillpanne eller vanlig stekepanne, og legg dem så over i en ildfast form.
Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann i ca 20 minutter. Sil av vannet. Kutt squashen i skiver og stek dem i stekepannen med litt olivenolje, timian og hele hvitløksfedd i ca 15 - 20 minutter. Ha de kokte potetene og squashen over i en stor bolle og mos dem med en stavmikser eller en stamper. Ha i eggene, ricotta, parmesan, hakkede urter og 3 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. Ha røren over i en smurt ildfast form.