Restelunsj

Når man har vinterferie, enten det er hjemme, på fjellet eller i utlandet kjøper man ofte ekstra mye og ekstra god mat. Av økonomiske og etiske grunner er det viktig å ikke kaste mat, så da er det fint å lage restelunsj. Dette er noe vi ofte lager hjemme i Oslo i helgene også, for å bruke opp maten vi har i kjøleskapet fra uken.

På vår restelunsj forleden startet jeg med å dele to store tomater i tynne skiver og legge dem på en stekeplate med bakepapir, så hadde jeg på salt, pepper og litt honning og lot dem steke i ovnen på 180 grader i 30 minutter. Da tomatene var i ovnen laget jeg resten av lunsjen.

På lunsjbordet var det:

  • Brød
  • Oliven
  • Kokte nypoteter
  • Smør, salt og pepper
  • Fersken og gulrot
  • Ovnsbakte tomater
  • Mozarella og soltørkede tomater
  • Spekepølse
  • Serranoskinke
  • Stekt choritzo

Vi pyntet med pene servietter og olivengrener, og hadde en veldig hyggelig lunsj

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt