Pasta med masse grønnsaker

Denne pastagryten med bare grønnsaker er mettende og kjempegod, og en fin måte å få brukt opp grønnsakene i kjøleskapet.

Ingredienser:

  • 1 pose pastarør eller pastaskruer
  • 1 stor rødløk
  • 6 champingjonger
  • ½ brokkolihode
  • ½ purre
  • 1 paprika i strimler
  • 2 gulrøtter i tynne staver
  • Litt smør
  • Salt og pepper
  • Ca 2 dl fløte

Sett på pastavann, og kok pastaen som anvist på pakken

Smelt litt smør i en panne, og stek løk i strimler, vårløk og sopp i pannen til de er gyldne og myke.

Hell på fløten og smak til med salt og pepper. Gi gryten et oppkok og ha i brokkolibukettene, gulrot og paprika.

Kok videre i noen minutter, om sausen blir for tykk har du bare i mer fløte

Trekk pannen til side, hell vannet av pastaen og bland pastaen inn i sausen. Server evt med litt parmesan. Nydelig og sunn middag på 20 minutter.

Jeg hadde litt urter på toppen, basilikum og timian. 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt