Vegetar taco med guacemole og koriander

Hjemme hos oss prøver vi å ha en helt kjøttfri dag i uken, det vil si ikke noe kjøttpålegg til frokost, ikke kjøtt / skinke / pølser i matpakken, vegetar til middag og kjøttfri kveldsmat. Jeg har blitt ganske flink, det er ikke alltid vegetarmiddagene slår an, men som regel liker de det jeg lager. Barna våre elsker taco og vil helst ha det hver fredag, derfor var litt spent da jeg laget denne vegetarversjonen forrige mandag..... Jeg håpet gleden over taco på en mandag ville overskygge skuffelsen over at det ikke var den vanlige tacoen med kjøttdeig.

Her kommer oppskriften

Ingredienser:

  • 1 pakke tacolefser
  • 1 boks hermetiske tacobønner
  • 1 rød løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 stor tomat
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss spisskummin
  • 3 store avocado
  • 1 lime
  • Salt og pepper
  • Rømme
  • 1 vårløk
  • Grønn salat
  • Revet ost, for eksempel Norvegia
  • 1 stor bunt koriander
  • 2 stilker vårløk
  • Litt smør til steking

Begynn: med guacemolen

Skjær hver avocado i to, ta ut innmaten og mos avocadoen. Press over litt limesaft og smak til med salt.

Hakk paprika, løk, hvitløk, gulrøtter og tomat i små biter. Stek løk og hvitløk myke i en panne med litt smør. Tilsett resten av grønnsakene, men spar ca halvparten av tomatene. Ha i bønnene sammen med spisskummin og rør godt rundt. Smak til med salt og pepper om det trengs, og la bønnemiksen putre i ca 5 minutter.

Sett en tørr teflonpanne på stekeplaten på medium varme. Legg i en lefse, legg bønnestuing på halve lefsen samt ost og brett over den andre halvparten. Klem litt sammen, og snu lefsen noen ganger. Legg den til side og gjør det samme med neste lefse. Del hver lefse i tre deler. Server med rømme, guacemole og den andre halvparten av tomatbitene. Server med masse frisk koriander og vårløk i små biter. En grønn salat er også godt til.

Dommen fra familien; jeg og mannen min elsket det, tenåringen og 12 åringen syntes det var ok, 8 åringen lurte på hvorfor jeg hadde puttet alt han ikke liker inn i en lefse, og 2 åringen ville ikke en gang smake...... Konklusjon, helt klart kosemat for voksne, og også for barn som synes bønner er nesten like godt som kjøttdeig :-)

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt