Meatfree Monday - pasta med sopp og pinjekjerner

Denne pastaretten er så god! Barna mine elsker den, og selv om de plukker bort soppen får de (ufrivilig) i seg masse finhakket løk og hvitløk som er i den gode sausen.

Ingredienser:

  • Spagetti ( så mye du tror dere vil spise)
  • 1 pose pinjekjerner
  • 10 champingjoner
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Ca en pakke krem eller matfløte (jeg bruker alltid kremfløte)
  • 1 potte frisk persille
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

Sett vannet på kok til spagettien, og ha litt salt i vannet. Når vannet fosskoker har du i pastaen, og koker etter anvisning på pakken.

Kutt løk og hvitløk i små biter, og stek dem på svak varme i litt smør til de har blitt blanke og myke. Skjær soppen i skiver og stek den sammen med løken, det kan hende du trenger litt mer smør i pannen når du steker soppen. Ha i fløte, ca halve pakken og kok litt inn, spe på med mer fløte om sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Ha pinjekjernene i en annen panne og stek dem til de begynner å "svette" rør hele tiden og pass godt på, for de svir seg fort!

Bland sausen med spagettien, strø pinjekjerner over retten og tilslutt persille. Smaker nydelig!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt