De aller beste potetene

Dette er de beste potetene jeg vet i hele verden, og vi serverer dem til kjøtt, fisk eller bare til kalde skinker og spekemat.

Ingredienser:

  • 1 eske små poteter (jeg bruker Morene eller Amadine)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 ss flaksalt
  • 4 kvister rosmarin
  • 50 gram mykt smør

Skyll potetene i kaldt vann, tørk dem og legg dem i en ildfast form. Ringle over olje, salt og rosmarinblader. Stek potetene midt i ovnen på 225 grader i 30 - 45 minutter, kommer an på størrelsen på potetene. Rist på formen underveis. Mos de ferdigstekte potetene lett med en gaffel og legg en liten smørklatt i hver potet. Ha over litt mer rosmarin og server umiddelbart.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt