Stikkelsbærsyltetøy med vanilje

Jeg elsker stikkelsbær! Vi har to små trær i hagen, og de gir masse bær. Det er så koselig å ta frem syltetøy fra fryseren når det er vinter og drømme seg bort til sommerdager i hagen igjen.

Ingredienser syltetøy (du kan med fordel mangedoble oppskriften)

  • 1 kurv stikkelsbær
  • 1/2 kg sukker
  • 1/2 pose certo syltepulver
  • 1 vaniljestang splittet på langs

Rens stikkelsbærene ved å klippe av den brune tusten på tuppen, og så skylle bærene i kaldt vann.

Ha bærene i en tykkbunnet gryte og kok forsiktig opp. Du kan godt stampe bærene litt med en stamper eller gaffel slik at det ikke blir så store biter. Ha vaniljestangen i bærene. Rør sammen sukker og syltepulver og ha det i bærmassen. Slå av varmen og rør til sukkeret er oppløst. Ta ut vaniljestangen igjen. 

Smak til om du trenger mer sukker, jeg gjør ofte det da jeg liker syltetøyet ganske søtt.

Holder en uke i kjøleskapet, og kan også fryses.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt