Arme riddere

Vi lager arme riddere nesten hver helg til frokost, det er så godt! Aller best synes jeg det blir om du bruker litt søtt bakverk, som for eksempel tørre boller, brioche eller kanelboller, men man kan lage det med brød også. Vår favoritt er briocher fra Åpent Bakeri. Vi kjøper dem på fredag, og bruker dem på lørdag og søndag.  Det beste er om bakverket er litt tørt, så dette er en fin måte å bli kvitt rester i brødskuffen.

Ingredienser

  • 2 boller / briocher
  • 3 egg
  • 1 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • Litt smør
  • Melis til å pynte med

Pisk sammen egg, fløte og sukker. Skjær bakverket i skiver og dypp det raskt i eggeblandingen på begge sider.  Smelt litt smør i pannen og stek to skiver samtidig. Legg dem på et fat etter hvert som de blir ferdige. Når alle de arme ridderene er klare har du litt melis i en sil eller en tesil, og drysser det over. Nydelig!

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt