Curry lam nam!

Denne gryteretten laget jeg sist jeg hadde venninneklubben på middag, skikkelig comfort food som er hyggelig å nyte med gode venner

Ingredienser 6 personer:

  • 2 lammefileter, ca 800 gram hver
  • 1 cm fersk ingefær
  • 2 hvitløkskløfter
  • 2 gule løk
  • 3 hele røde chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 spiseskje spisskummin
  • 1 ts malt koriander
  • 4 tomater
  • 1 spiseskje tomatpure
  • 1 dl vann
  • 1 potte koriander
  • 1 ss rapsolje

Skjær lammefiletene i skiver. Hakk ingefær, hvitløk og løk, ha det i en blender eller grønnsakshakke og kjør til det blir en masse. Varm opp 1 ss olje i en stor gryte og ha i løkblandingen, og la det frese litt i gryten (NB blandingen skal ikke ta farge). Ha i krydderet og rør litt rundt, tilsett lammefiletene rør om til lammebitene begynner å ta farge. Ha i tomatpure, tomatene og vann og la det koke opp. Ha i hele chilifrukter. Dekk med lokk og la det koke i en time på svak varme. Tilsett den hakkede korianderen rett før servering.

Gryten smaker veldig godt sammen med nan brød eller ris.

curry lam nam.JPG

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt