Curry lam nam!
Denne gryteretten laget jeg sist jeg hadde venninneklubben på middag, skikkelig comfort food som er hyggelig å nyte med gode venner
Ingredienser 6 personer:
- 2 lammefileter, ca 800 gram hver
- 1 cm fersk ingefær
- 2 hvitløkskløfter
- 2 gule løk
- 3 hele røde chili
- 1 ts salt
- 1 ts gurkemeie
- 1 spiseskje spisskummin
- 1 ts malt koriander
- 4 tomater
- 1 spiseskje tomatpure
- 1 dl vann
- 1 potte koriander
- 1 ss rapsolje
Skjær lammefiletene i skiver. Hakk ingefær, hvitløk og løk, ha det i en blender eller grønnsakshakke og kjør til det blir en masse. Varm opp 1 ss olje i en stor gryte og ha i løkblandingen, og la det frese litt i gryten (NB blandingen skal ikke ta farge). Ha i krydderet og rør litt rundt, tilsett lammefiletene rør om til lammebitene begynner å ta farge. Ha i tomatpure, tomatene og vann og la det koke opp. Ha i hele chilifrukter. Dekk med lokk og la det koke i en time på svak varme. Tilsett den hakkede korianderen rett før servering.
Gryten smaker veldig godt sammen med nan brød eller ris.