Tagliatelle med deilig lammesaus

Denne retten laget jeg forleden, den ble til fordi jeg hadde et lammelår til overs i fryseren fra påske, men jeg hadde lyst på en litt lettere middag enn det tradisjonelle lammelåret.

Denne middagen er perfekt å lage på en søndag, da låret skal stå i ovnen hele dagen, men du kan også sette det inn i ovnen på morgenen før du går på jobb en hverdag, det gjorde jeg.

Ingredienser:

  • 1 låmmelår
  • 2 gulrøtter
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 kvist rosmarin (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Revet parmesan
  • Tagliatelle (så mye dere spiser)

Smør en ildfast form med litt olivenolje, legg i lammelåret, ha på litt olje, salt og pepper og sett låret midt ovnen på 70 grader, bruk steketermometer. Der skal låret stå helst 6 timer, hvis det enda ikke har blitt 70 grader når du kommer hjem fra jobb/tur så skrur du opp varmen, men følg med da temperaturen ikke skal overstige 70 grader. Når det steker lenge på lav temperatur blir kjøttet skikkelig saftig.

Når kjøttet er klart tar du det ut av ovnen og lar det avkjøle litt.

Kutt løk, hvitløk, gulrot og selleri i små biter, og stek det i en gryte med litt olivenolje til det er blankt. Ha på rødvinen og kok helt inn. Hell over tomatene, legg i rosmarinkvisten og kok sausen i ca 20 minutter. Hvis det blir tørt heller du over litt vann. Smak til med salt og pepper. Dra det møre kjøttet fra hverandre, kutt i litt mindre biter og bland kjøttet med sausen helt på slutten, la det koke sammen i ca 1 minutt og server sausen sammen med nykokt pasta og ferskrevet parmesan.

 

 

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt