Japansk biff med granateplesalat

Dette er så godt og sunt! En klassiker på japanske restauranter. Salaten er vel ikke så veldig japansk, men jeg synes den passer godt til.

Ingredienser 4 personer:

  • 600 gram tynt skåret indrefilet
  • Litt olje til steking
  • 6 ss strimlet purreløk
  • Sesamfrø

Marinade:

  • 5 ss soyasaus
  • 4 ss sukker
  • 1 hakket hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss sesamolje

Salat:

  • 1/2 granateple, bare kjernene
  • 2 avocado
  • 1 mango
  • 1 lime

Bland marinaden og la kjøttet marinere 2 - 6 timer eller lengre. Kjøttet kan også marinere over natten slik at du bare kan starte stekingen når du kommer hjem fra jobben. Varm opp en stekepanne med olje og ha i kjøttet, noen skiver om gangen.

Kutt opp ingrediensene til salaten og bland det sammen i en bolle. Granateplekjernene får du ut ved å dele granateplet i to og forsiktig klemme ut kjernene. Ha lime saften over salaten og bland forsiktig.

Legg kjøttet på et fat og ha den strimlede purreløken og sesamfrøene over. Du kan også servere med ris, men det er ikke nødvendig.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt