Filtering by Category: BIFF

Japansk biff med granateplesalat

Dette er så godt og sunt! En klassiker på japanske restauranter. Salaten er vel ikke så veldig japansk, men jeg synes den passer godt til.

Ingredienser 4 personer:

  • 600 gram tynt skåret indrefilet
  • Litt olje til steking
  • 6 ss strimlet purreløk
  • Sesamfrø

Marinade:

  • 5 ss soyasaus
  • 4 ss sukker
  • 1 hakket hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ss sesamolje

Salat:

  • 1/2 granateple, bare kjernene
  • 2 avocado
  • 1 mango
  • 1 lime

Bland marinaden og la kjøttet marinere 2 - 6 timer eller lengre. Kjøttet kan også marinere over natten slik at du bare kan starte stekingen når du kommer hjem fra jobben. Varm opp en stekepanne med olje og ha i kjøttet, noen skiver om gangen.

Kutt opp ingrediensene til salaten og bland det sammen i en bolle. Granateplekjernene får du ut ved å dele granateplet i to og forsiktig klemme ut kjernene. Ha lime saften over salaten og bland forsiktig.

Legg kjøttet på et fat og ha den strimlede purreløken og sesamfrøene over. Du kan også servere med ris, men det er ikke nødvendig.

Det enkle er ofte det beste – biff med hjemmelaget potetmos

Denne retten er inspirert av en deilig lunsj vi spiste på påskeferien i England. Et nydelig stykke kjøtt, en deilig potetmos med friske urter og nyplukket asparges, så enkelt og så godt. Pass på at du kjøper kjøtt av ypperlig kvalitet til denne retten.

Ingredienser 5 personer:

  • 5 biffer, ca 200 gram til hver.
  • Smør til steking
  • 3 store bakepoteter
  • Friske urter, jeg brukte kjørvel, oregano, timian og basilikum, ca 2 ss av hver, hakket.
  • 1 bunt asparges
  • Salt og pepper
  • Ekstra Virgin olivenolje

Ta ut kjøttet minst en time før du skal steke det, men ikke ha salt og pepper på kjøttet!

Skrell potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og stamp potetene med en potetstamper for hånd, stappen kan godt ha litt grove biter.

Smelt smør i en stekepanne, når smøret er brunt og har sluttet å bruse har du i biffene, ikke mer enn to biffer om gangen. Sett samtidig på vann i en kjele til aspargesen og ha litt salt i vannet. Stek biffene ca 1 min på hver side (kommer litt an på tykkelsen på biffen) og legg dem til side i en ildfast form. Når alle biffene er stekt, slår du av varmen, og lar biffene hvile i stekepannen mens du gjør klar resten av maten.

Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok den i 3 minutter.

Bland inn 2 ss smør og 3 ss olivenolje i stappen sammen med hakkede urter.

Drypp liltt ekstra olivenolje på stappen ved servering. Ha flaksalt og kvernet pepper på biffene og nyt.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt