Cotswold

Jeg hadde lenge hatt lyst til å utforske Cotswold i England. I fjor påske reiste vi hele familien til denne nydelige delen av Storbritania, og vi skal garantert tilbake! Ikke var det vanskelig å komme seg dit heller, vi tok fly til London og leide bil for å komme oss videre. 

De som tror at engelskmenn ikke kan lage mat tar feil….. Her ligger gourmetrestaurantene som perler på en snor, mange toppkokker fra London har flyttet ut på landsbygda og åpnet sin egne spisesteder, med kortreist mat fra lokale leverandører.

Vi bodde på et veldig hyggelig hotel som heter http://www.calcotmanor.co.uk/ i den sjarmerende landsbyen Tetbury. Hotellet var supert for barnefamilier med utendørs og innendørs svømmebasseng, trimrom,  enorme uteområder, lekepark i skogen, store rom, store bad og ikke minst nydelig mat. I Tetbury er det også mange fine antikvitetsbutikker og nydelig natur.

Calot manor

Calot manor

Morgentur før frokost

Morgentur før frokost

Vi bodde her i 5 dager og hver dag hadde vi en utflukt på programmet. Cotswold er et stort område så man må ha bil for å komme seg rundt. Det var litt uvant å kjøre på «feil» side av veien, men vi kom fort inn i det. Som regel kjøre vi ut når minstemann skulle ha formiddagsluren sin slik at han kunne sove på bilturen. Vi besøkte mange nydelige steder, men det var to steder som utmerket seg i særklasse. En av de første dagene spiste vi lunsj på http://www.barnsleyhouse.com/ og det var helt fantastisk. Barnsley house har en enorm blomstrende hage og den største grønnsakshagen jeg noen gang har sett, været var fantastisk, babyen sov i vognen, barna lekte i hagen imens vi ventet på maten, og betjeningen var så avslappet og hyggelig. Vi spiste treretterslunsj og hadde en magisk dag.

En av de siste dagene dro vi til turens hovedmål, nemlig http://daylesford.com/ For en foodie som meg er dette himmelen. Daylesford er en stor bondegård der alt landbruket er økologisk. Det er selvforsynte med kjøtt, ost og grønnsaker og på området er det kjøkkenbutikk, matbutikk, slakter, fiskebutikk, delikatessebutikk, restaurant, klesbutikk, matkurs, spa og blomsterbutikk. Det er så estetisk og vakkert der og det er et av de fineste stedene jeg har vært noen gang. Vi spiste en nydelig lunsj, jeg og mannen min spiste lammefilet, og barna spiste kylling som ble grillet i en stor vedfyrt ovn.

Etter lunsj ruslet vi rundt i de forskjellige butikkene, gikk til jordet og så på kuene og handlet i både kjøkkenbutikken og delikatessebutikken før vi dro hjem til hotellet igjen. Daylesford har også mange butikker i London som jeg også har besøkt, de er fantastiske de også, men den i Gloucestershire er den aller fineste. I den lille byen Kingham der Daylesford ligger er også vertshuset http://www.thewildrabbit.co.uk/ nydelig mat i nydelige omgivelser!

Hver kveld etter endt utflukt spiste vi middag på badet vi i svømmebassenget, spiste middag på hotellet og gikk en kveldstur. Fordi det var så mye natur overalt, vennlige mennesker, rolig tempo, nydelig mat og at barna kunne utfolde seg ganske fritt de fleste stedene vi var på, er dette en av de aller fineste familieferiene vi har hatt.

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt