Palma

Nå har vi akkurat kommet hjem fra en deilig ferie på Mallorca. Siden vi reiser med 4 barn i alderen 2 - 13 år prøver vi alltid å finne et hotell som egner seg for barn, men også serverer god mat (for det er nemlig vi voksne veldig opptatt av). Jeg må si at denne gangen traff vi virkelig blink! Vi bodde på  http://www.sonnet.es/home som ligger ca 15 minutters kjøretur fra Palma sentrum. Hotellet ligger i nydelige omgivelser i den bitte lille landsbyen Puigpunyent. Interiøret på hotellet er så fint, og rommene er delikate, store og rene. I tilknytning til hotellet ligger det både drueranker og olivenlunder, og de produserer egen vin og olivenolje. De er dessuten selvforsynte med grønnsaker og egg, og baker alt brødet selv. De har høner, ponnier og sauer inngjerdet på tomten, og de minste barna i familien syntes det var stor stas å mate dem med gulrøtter de fikk i resepsjonen.

Vi spiste frokost på hotellet hver dag og fikk servert nybakt brød, varme croissanter, oster, hjemmelaget yogurt, hjemmelaget syltetøy, skinker, egg, bacon, røkelaks etc, en god start på dagen! Etter frokost satte vi oss i leiebilen og dro på ekspedisjon.

Det er nydelig natur og mange fine steder på Mallorca, vi var innom både Deia og Soller, men der var de fleste spisestedene stengt, så reportasje fra den siden av øya får bli neste gang!

Siden vi bodde så kort fra Palma spiste vi lunsj i det området hver dag. Vi har ikke vært på Mallorca siden de to eldste barna var små, men vi husket fortsatt at vi syntes Portixol var veldig bra, så første lunsj spiste vi der for å se om de fortsatt leverte http://www.portixol.com/restaurant-bar/ Jeg spiste nydelig sushi, barna spiste hjemmelaget hamburger og mannen min en god sandvich, alt var kjempegodt og veldig hjemmelaget, så hit vil vi definitivt tilbake neste gang også :-)

Den beste matopplevelsen denne gangen hadde vi på restaurant Misa i gamlebyen i Palma http://www.misabraseria.com/en/ Der spiste vi en fantastisk nybakt brød med et basilikumsmør jeg må prøve å lage hjemme, klarte ikke å stoppe å spise for det var så godt! Så hadde vi patanegra skinke og oster. Etterpå spiste vi skalldyrsuppe, blåskjell og helstekt kylling, helt fantastisk mat. Eieren har også en restaurant til som heter Simply Fosh  http://www.simplyfosh.com/es/ den skal vi definitivt prøve neste gang vi er i Palma.

Dagen etter spiste vi lunsj på Cappuccino, denne restauranten kjenner barna fra Marbella og der serverer de god mat raskt! Cappuccino har mange filialer i Palma, og de spiller deilig, rolig musikk slik at det ikke blir for masete når man reiser med små barn.

En annen deilig cafe er Rialto som ligger inne i den superkule livsstilsbutikken Rialto Living http://rialtoliving.com/es/ her serverer de lette freshe retter, perfekte for lunsj.

Vi var innom Fibonacci for å kjøpe brød og smoothie da vi ble litt sultne på ettermiddagen, men her kan man også spise lunsj og drikke kaffe, anbefales! Kjøp med deg noen av de gode produktene de selger hjem.

Den siste dagen kjørte vi til http://www.hospes.com/es/mallorca-maricel/default.html som ligger 4 km utenfor Palma sentrum, hotellet lå veldig flott til, og maten var helt ok, men ikke mer enn det.

Vi var også innom http://www.stregismardavall.com/en siste dagen og tok en kopp te, det var et flott hotell vi definitivt skal undersøke litt nærmere på matfronten neste gang vi er på Mallorca, men jeg ville nok uansett ha foretrukket å bo på Son Net der vi bodde nå, da det var mindre og mer oversiktlig.

Siden vi reiser med en toåring som blir sliten i løpet av dagen spiste vi middag hver kveld på hotellet, og alle måltidene vi spiste var rett og slett kjempegode! Å avslutte dagen på stille hotell med fuglekvitter, tente stearinlys,  et glass Son Net rosevin, og nydelig mat var bare så deilig etter en dag på farten :-)

©2015 SALT&SITRON v/Camilla Samuelsen. All rights reserved. Web design: STUDIO 57Photo: Main picture: Marthe Marie Forsberg / Portrait: Ann Cathrin Buchardt